FAQ Strandsejler

Er det svært at køre en strandsejler?

Nej, det er let og det er sjovt! Du skal have styr på vindretning, din egen køreretning og de få regler der er for vending. Men det er meget intuitivt. De fleste oplever det som let. Har du sejlet, windsurfet eller lignende er det lige til at gå til. Selv om du aldrig har sejlet eller kørt blokart, skal vi nok hjælpe dig i gang.

Er det farligt?

Det korte svar er nej. Du har en sele på i vores Blokarts og du låner gratis en hjelm - men det gælder som i al anden trafik, at man kører og agerer ansvarligt over for andre. Så man passer på de andre på stranden, og dermed også sig selv. Men der er god plads på Fanø stranden, og man kører typisk i samme retning som de andre.

Hvordan foregår det, hvis jeg booker online i dag?

Du modtager en bekræftelse på mail, hvor der er et link til betaling. Når du har betalt er din booking endelig.

Hvor sent kan jeg booke online?

Du kan booke indtil dagen før din køretid. Skal du booke til i dag, så det bedste at du kigger forbi butikken i Rindby.

Hvad nu hvis der ingen vind er, eller hvis der er storm og regn, når jeg skal køre?

Så får du pengene retur, eller vi prøver at finde et andet tidspunkt efter dit / jeres ønske.

Er der instruktion og hjælp til at komme i gang?

Ja, i de fleste tilfælde er vi på stranden og hjælper dig / jer i gang. Der kan være tider i ydersæsonen, hvor vi ikke er på stranden, men der vil vi give den nødvendige instruktion i butikken. Er du helt nybegynder, bør du være med os på stranden og få instruktion, men det taler vi om i forbindelse med din booking.

Hvad med hjelm?

Du kører "på eget ansvar" og vi anbefaler at du har en hjelm på. Du låner gratis en hjelm, når du lejer her.

Hvorfor skal jeg udfylde en lejekontrakt?

Det skal du primært fordi du kører "på eget ansvar".

Kan man være 2 personer i en Blokart?

Ja, book en "double". Det er Blokarts med 2 sæder. Det er typisk til en voksen + et barn. To store voksne er ikke at anbefale.

Hvor gammel skal man være?

Vi anbefaler at man er mindst 12 år og du skal minimum være 135 cm høj for at køre selv. Er man under 18, er det forældre eller værge, der har ansvaret for kørslen.

Er jeg forsikret gennem min lejekontrakt?

Nej, det er din egen forsikring, der skal dække eventuelle personskader eller skader på materiel.

Skal jeg have specielt tøj på?

Nej, men dit tøj bør ikke være løsthængende, og du bør eksempelvis ikke have langt halstørklæde på. Tag tøj og sko på som er praktisk og som må blive lidt snavset. Hvis stranden er våd, vil der være stænk af vådt sand.

Hvor må jeg køre?

Strandene på Fanø har afmærkede områder til Blokart, buggy kørsel og lign. Som lejer hos os, kører du ikke på en afgrænset bane, men du kører efter instruktion frit som du vil i de officielle områder.